назад

Зустріч головного спеціаліста відділу забезпечення якості правової допомогіз адвокатами в м. Буринь

150915 1115 вересня 2015 року, згідно запланованих заходів Конотопського місцевого центру по роботі, спрямованій на активізацію участі адвокатів у конкурсі з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги, відбулася зустріч з адвокатами, які працюють в м. Буринь.

На зустріч, що пройшла у приміщенні Буринського районного управління юстиції, були запрошені адвокати Міненко С.А, та Осипенко М.М.

Відповідно до програми робочої наради відбулася презентація «Переваги системи безоплатної правової допомоги», обговорені питання особливостей надання безоплатної правової допомоги в м. Буринь, розяснено порядок та умови проведення конкурсу, вимоги до професійного рівня адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Головний спеціаліст відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації адвокатів регіонального центру Анастасія Кравченко відзначила: «Основним завданням конкурсу є відбір адвокатів, які добровільно погоджуються працювати в системі безоплатної вторинної правової допомоги та самостійно визначають обсяг свого навантаження. Система безоплатної правової допомоги не прагне створити «державну адвокатуру», кожний адвокат не є штатним працівником центру та не має обмежень на зайняття приватною практикою».

Директор місцевого центру Олександр Муха акцентував увагу присутніх на тому, що безоплатна правова допомога на сьогоднішній день є одним із пріоритетних напрямків у реформуванні правової системи держави, тому підхід до відбору адвокатів повинен бути виваженим.

По закінченню зустрічі адвокат виявив бажання прийняти участь у конкурсі та залучитися до системи безоплатної вторинної правової допомоги.