назад

Проведено навчання начальників слідчих відділів (відділень) територіальних органів поліції Головного управління національної поліції в Чернігівській області

13493047 1780187255530210 1784324014 n22 червня 2016 року в рамках реалізації Меморандуму про співпрацю між Національною поліцією України та Міністерством юстиції України у сфері надання безоплатної правової допомоги, укладеного 12 лютого 2016 року у місті Київ, в приміщенні Головного управління національної поліції в Чернігівській області відбулося навчання перших заступників начальників – начальників слідчих відділів (відділень) територіальних органів поліції Головного управління національної поліції в Чернігівській області стосовно налагодження взаємодії заради якості надання безоплатної вторинної правової допомоги у кримінальному процесі. Навчання провели представники Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області: заступник директора Олеся Пирковська та адвокат, тренер-модератор Микола Росомаха.

В ході навчання особливу увагу було приділено вимогам щодо дотримання своєчасності інформування центрів з надання БВПД про випадки затримання осіб та останнім змінам в законодавстві щодо функціонування та розвитку системи БВПД.
Жваве обговорення викликали питання щодо своєчасного забезпечення права на захист особам, затриманим за підозрою у вчиненні злочину, дотримання порядку складання протоколу про затримання особи, підозрюваної у вчиненні кримінального правопорушення, забезпечення права затриманих осіб на правову допомогу захисника за рахунок держави.
В ході заходу присутнім також було надано інформацію про діяльність місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, що функціонують в області, та бюро правової допомоги, відкриття яких планується з 01 вересня поточного року.
Учасники навчання отримали інформаційні матеріали для розміщення в приміщеннях територіальних органів поліції для інформування громадян про право на безоплатну правову допомогу.

13492951 1780187232196879 957305590 n