назад

Проведено регіональний установчий семінар для новопризначених працівників бюро правової допомоги області

reg080820161

8 серпня в приміщенні Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правої допомоги у Полтавській області відбувся регіональний установчий семінар для новопризначених працівників бюро правової допомоги області.

         З 1 вересня новостворені 23 бюро правової допомоги розпочнуть свою роботу в районах області. Протягом квітня-липня 2016 року продовжувався відкритий конкурс з відбору кандидатів на посади начальників (заступників начальників) бюро правової допомоги. За результатами проходження дистанційного навчання претендентів, яке було організоване Координаційним центром з надання правової допомоги, та проходження інтерв’ювання конкурсною комісією були рекомендовані на посади 57 осіб. Наразі завершується процедура кадрових призначень, які здійснюють директори місцевих центрів. 

     

Основною метою проведення заходу стало обговорення першочергових завдань, які стоятимуть як перед бюро, так і системою безоплатної вторинної правової допомоги взагалі. У своїх виступах перед присутніми начальник організаційного управління з надання правової допомоги Координаційного центру Аліна Гладка, директор Кам’янець- Подільського місцевого центру з надання БВПД Максим Ільчишен та начальник відділу попередньої роботи з клієнтами Другого Львівського місцевого центру Володимир Гошовський зупинились на меті діяльності, цінностях та принципах дії системи безоплатної правової допомоги в державі і перспективних напрямках її розвитку.reg08082016547

         Під час другої частини семінару директор Регіонального центру з надання БВПД Олександр Черчатий, керівники та інтегратори місцевих центрів Полтавської області висвітили питання щодо організації доступу до безоплатної правової допомоги, забезпечення співпраці з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, правопросвітництва в територіальних громадах, організації роботи із засобами масової інформації тощо.

         Підводячи підсумки проведення заходу, Аліна Гладка та Олександр Черчатий зазначили, що новостворені бюро правової допомоги повинні стати джерелом правових знань для громадян, максимально наблизити правову допомогу до кожної територіальної громади, надати кожному клієнту «дорожню карту» у вирішенні повсякденних проблем, озброївши їх необхідними знаннями правового характеру та забезпечивши їх, в разі потреби, юридичним супроводом та допомогою.reg0808201657