назад
17.09.12

Проведено засідання круглих столів у Сумській області (оновлено)

Sumy17 вересня 2012 року відповідно до Плану утворення установ, уповноважених законом на надання безоплатної вторинної правової допомоги на друге півріччя 2012 року, затвердженого Міністром юстиції 6 липня 2012 року, розпочалися засідання круглих столів  у Сумській області з обговорення організаційних питань забезпечення функціонування системи безоплатної правової допомоги в Україні з 1 січня 2013 року, результатів першого конкурсу з відбору адвокатів, а також підготовки до проведення другого конкурсу з відбору адвокатів.

Так, 17 вересня відбулися засідання круглих столів у містах Охтирці та Сумах, а 18 вересня – у Конотопі та Шостці. Участь у засіданнях взяли голови районних державних адміністрацій, адвокати, представники правоохороних та судових органів, органів прокуратури та юстиції, пенітенціарної служби, а також представники громадських організацій Сумської області.

Крім того організовано додактові консультації щодо запровадження механізму інформування органами, уповноваженими на здійснення затримання, центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги про випадки затримання осіб.

Від Координаційного центру участь у засіданнях взяла Олена Сінчук, начальник відділу координації та моніторингу надання безоплатної вторинної правової допомоги, яка виступила з презентацією.