назад
18.04.22

Приватність та соціальні мережі – тема чергового онлайн-заходу для школярів Полтавщини

Щойно створили новий обліковий запис? Завантажили віртуальний застосунок. Чи помітили дрібний шрифт? Напевно, усі бачили текст, де написано щось схоже на:

  • Я погоджуюся з Політикою конфіденційності.
  • Реєструючись, я приймаю правила Політики приватності.
  • Я погоджуюся з правилами приватності.

Але далеко не кожна особа розуміє, що являє собою політика приватності і на що вона погодилась.

Реєструючись на новому сайті, завантажуючи  додаток у смартфон чи заповнюючи чергову згоду на обробку персональних даних, ми навіть не замислюємося над тим, що не просто добровільно надаємо особисті дані, а й допомагаємо компаніям досить непогано на цьому заробити. Персональні дані перетворюються в один з найбільш цінних і жаданих «товарів». Але що ми знаємо про цей товар? Кому ми надаємо наші дані? На ці, та інші питання надала відповідь фахівчиня Карлівського бюро правової допомоги Сніжана Вітюгіна проводячи лекцію за допомогою Zoom конференції для учнів 10-11 класів Карлівського ліцею на тему «Приватність та соціальні мережі».

Під час заходу фахівчиня ознайомила присутніх з політикою конфіденційності найбільш поширених соціальних мереж, ознайомила з правила безпечного користування інтернет мережею. Також, в контексті набутих знань учням було запропоновано переглянути фільми «Соціальна дилема» та «Великий злам», в яких в найдрібніших подробицях показується темний світ використання інформації.

Дізнатися більше про надання безоплатної правової допомоги можна за посиланням: https://linktr.ee/legalaid.gov.ua