назад

Робота Черкаського місцевого центру в умовах воєнного стану

Сьогодні, в умовах воєнного стану багато наших співвітчизників, на привеликий жаль, знаходяться в скрутних умовах, адже внаслідок збройної агресії проти України люди змушені були покинути рідні домівки, залишити все своє минуле життя. Чимало з них потребують не лише матеріальної, моральної чи психологічної підтримки, а й – правової допомоги.

З метою захисту прав громадян, в тому числі осіб, які перемістилися з територій, де ведуться активні бойові дії, Черкаський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги не припиняв працювати в умовах воєнного стану, а навпаки постійно адаптує свою роботу до умов, що складаються.

Юристи центру продовжують здійснюють особистий прийом громадян, а також надають консультації та роз’яснення з правових питань людям, які звертаються за допомогою засобів електронного та телефонного зв’язку. Крім того, працівники місцевого центру долучилися до роботи контактного центру системи надання безоплатної правової допомоги та щоденно опрацьовують телефонні дзвінки, які надходять на єдиний номер системи БПД з усієї України.

Одним із основних завдань центру залишається правопросвітницька діяльність. Працівники центру, за можливості, проводять правопросвітні заходи з метою інформування громадян з актуальних на сьогодні правових питань, надання якнайшвидших відповідей на питання, що цікавлять людей, та з метою  підвищення правової свідомості, культури та освіченості населення. Так, на запрошення Соснівського та Придніпровського районних  філій ДУ «Центр пробації» в Черкаській області юристи місцевого центру періодично проводять заходи для клієнтів пробації на різну правову тематику, зокрема: «Особливості трудових відносин у період воєнного часу», «Порядок мобілізації засуджених» тощо.

Варто відзначити, що лише з початку повномасштабного вторгнення росії на територію нашої держави, 1050 осіб отримали необхідні правові консультації від  юристів Черкаського місцевого центру. Найпоширенішими питаннями з якими звертаються громадяни є: питань отримання статусу внутрішньо переміщеної особи, перетину кордону, оформлення втрачених документів, реєстрації смерті загиблих родичів, отримання компенсацій за втрачене майно, проведення мобілізації та призову до лав Збройних сил України.

Юристи центру докладають максимум зусиль, щоб допомогти клієнтам вирішити правові питання: допомагають складати заяви та скарги до відповідних органів чи установ, надають інформаційні матеріали з проблемних питань, а також іншу правову допомогу.

У багатьох громадян виникають труднощі з роботою сучасних сервісів для отримання необхідних послуг, адже людям похилого віку важко розібратися із сучасними технологіями, особливо якщо поряд не має людини як б могла підказати, як правильно все зробити. Тому наші працівники приходять на допомогу і тут. Так, нещодавно юристка Черкаського бюро допомогла клієнту оформити допомогу у розмірі 6500 грн. через електронний портал «Дія».

Незважаючи на всю складність роботи протягом останніх місяців у зв’язку з війною, фахівці центру й надалі продовжують надавати якісну безоплатну правову допомогу особам, які до нас звертаються, адже розуміють, що це іноді єдина можливість захистити свої права для тисяч громадян нашої держави.

Отримати безоплатну правову допомогу можна звернувшись до наших бюро Черкаського району:

  • Черкаське бюро правової допомоги – м. Черкаси, вул. Гоголя, 221; тел. (0472) 33-32-28
  • Чигиринське бюро правової допомоги – м. Чигирин, вул. Богдана Хмельницького, 26; тел.: (04730) 2-57-40

Нагадуємо, що громадяни можуть отримати консультацію за єдиним номером системи БПД 0 800 213 103 (дзвінки безкоштовні у межах України) або звернутися онлайн. Детальніше – за посиланням: https://linktr.ee/legalaid.gov.ua.