назад

Питання надання безоплатної вторинної правової допомоги — одна із тем семінару у Гощанській райдержадміністрації

ГОЛОВНА

28 серпня 2015 року директор Рівненського МЦ з НБВПД Алла Негрей в залі засідань Гощанської райдержадміністрації провела семінар з питань надання безоплатної вторинної правової допомоги громадянам за участю Ірини Парфьонової, начальника організаційного відділу Алли Ткачук, адвоката системи БВПД Олексія Петрука та сільських, селищного голів, керівника апарату Загалом у заході прийняли участь 27 осіб.

У ході семінару Алла Негрей довела до присутніх інформацію про діяльність системи надання безоплатної правової допомоги, відповідно до якої соціально незахищені категорії громадян мають право на отримання безкоштовних послуг адвокатів для представництва інтересів у судах та інших державних органах, порядок звернення до місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. У подальшому відбулось обговорення різних питань правового характеру, з якими звертаються мешканці Гощанського району до керівників місцевого самоврядування. Одним із актуальних – питання в отриманні безоплатної правової допомоги учасникам АТО, з відповідним статусом, зокрема, у сприянні вирішення проблем стосовно виділення їм земельних ділянок.

Адвокат Олексій Петрук, який, згідно контракту надає безоплатну вторинну правову допомогу у межах Гощанського та Корецього районів, під час свого виступу на заході, виявив готовність проводити попереднє консультування громадян щодо надання безоплатної вторинної правової допомоги для вразливої категорії громадян, які не мають можливості приїхати із районів для отримання консультації.

За результатами семінару досягнуто домовленостей між головами селищних і сільських рад Гощанського району, керівництвом райдержадміністрації та Рівненським місцевим центром з надання БВПД щодо координації зусиль та налагодження співробітництва у наданні доступної та якісної первинної правової допомоги громадянам.

На звершення семінару присутнім передані інформаційні плакати системи БПД та друковані матеріали про послуги, які надає Рівненський МЦ з НБВПД, задля розміщення в адміністративних будівлях сільських рад, з метою відповідного інформування населення.

 

Узгоджено питання розташування банеру БПД на веб-сайті Гощанської районної державної адміністрації (http://www.rv.gov.ua/sitenew/goschansk/ua).

{gallery lightbox=boxplus maxcount=20}gallery/2015/semgos{/gallery}