назад

Регіональний центр гостинно відчинив двері студентам

1 20160428

28 квітня 2016 року у Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги відбувся День відкритих дверей. Цей захід було проведено задля ознайомлення студентів юридичного факультету Запорізького національного університету  з системою надання безоплатної правової допомоги та напрямками її розвитку.

2 20160428

Серед гостей, крім майбутніх юристів, були присутні директор Громадської приймальні Запорізького національного університету «Юридична клініка» Ганзенко Олександр  Олександрович та заступник декана з профорієнтаційної роботи юридичного факультету Запорізького національного університету  Сквірський Ілля Олегович. Також, в рамках меморандуму про співпрацю між Регіональним центром з надання БВПД та Головним територіальним управлінням юстиції у Запорізькій області, на захід було запрошено головного спеціаліста відділу реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти управління юстиції Михайлик Ірину Леонідівну.

Зустріли відвідувачів та провели пізнавальну екскурсію фахівці Регіонального центру, серед яких були начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Антонцев Володимир Георгійович, начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації адвокатів Гришин Олександр Миколайович та головний спеціаліст відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та інформації Лактіонова Тетяна Володимирівна.

Під час проведення заходу студентську молодь ознайомили з принципами надання безоплатної правової допомоги, технологією роботи від отримання черговим заявки до представлення в суді інтересів підзахисного, з системою моніторингу якості надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Особливу увагу було приділено концепції бюро правової допомоги. Присутнім студентам повідомили, що кожен з них має змогу подати документи для участі в конкурсі на заміщення посади керівника бюро та про можливість пройти стажування в одному з чотирьох місцевих центрів з надання БВПД задля отримання юридичного досвіду.  

Фахівцем Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області майбутнім юристам було поінформовано про напрямки реформування органів юстиції, презентовано матеріал з питань роботи електронних сервісів Міністерства юстиції України.

Також з метою роз’яснення можливих ризиків потрапляння в ситуації торгівлі людьми та застереження від подібних випадків, увагу учасників просвітницького заходу було звернуто на положення законодавства з зазначеного питання.

Наприкінці зустрічі було досягнуто домовленостей щодо подальшого проведення  спільних з Запорізьким національним університетом інформаційно-просвітницьких заходів, які стануть запорукою плідної співпраці, розширення сфер взаємовідносин та залучення майбутніх спеціалістів до роботи у центрах.