назад

Безоплатна вторинна правова допомога для жителів Лебедина та району стане доступнішою

160428 11Директор Охтирського місцевого центру надання безоплатної вторинної правової допомоги Тамара Козир та головний спеціаліст відділу взаємодії із суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Марина Лапоног взяли участь у круглому столі «Забезпечення якості правової допомоги жителям Лебединського району».

У заході взяли участь представники структурних підрозділів Лебединської районної державної адміністрації та йшлося про розвиток системи безоплатної вторинної правової допомоги, яка останнім часом перебуває в площині активного обговорення керівного складу районів, які входять до території обслуговування Охтирського місцевого центру.

 

Тамара Козир перелічила категорії осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу відповідно до Закону України «Про безоплатну правову допомогу» та розповіла про відкриття з 1 вересня бюро правової допомоги, яке буде працювати, в тому числі і в Лебедині. Наразі триває конкурс на заміщення вакантних посад керівників та/або заступників керівників бюро. Для участь в конкурсі необхідно до 31 травня заповнити відповідну анкету на сайті www.legalaid-jobs.in.ua.

Присутніх цікавили питання механізму призначення вторинної правової допомоги, перелік питань, з якими найчастіше звертаються до центру, режим роботи Охтирського місцевого центру з надання БВПД.

Усі учасники круглого столу одержали буклети, що дасть їм змогу донести інформацію про діяльність центру, про суб’єктів надання вторинної правової допомоги  до своїх колективів. 

Нагадаємо, що Охтирський місцевий центр знаходиться за адресою: м. Охтирка, вул. Перемоги (Леніна), 13. До нього можуть звертатися жителі не тільки Охтирського, але й Лебединського, Великописарівського та Тростянецького району.

Окрім того, 28 квітня директор  Охтирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Тамара Козир виступила на п’ятій сесії Лебединської районної ради сьомого скликання з проектом внесення змін до Програми соціально-економічного розвитку Лебединського району на 2016 рік у частині включення розділу: «Розвиток безоплатної правової допомоги населенню Лебединського району». На цій же сесії депутати одноголосно  надали дозвіл на оренду приміщення  для розміщення  бюро правової допомоги у Лебедині.