назад

Регіональний центр провів тренінг з виборчих прав та їх захисту для працівників системи безоплатної правової допомоги та адвокатів

tr vib pr 319 лютого 2019 року у приміщенні правового клубу «PRAVOKATOR» відбувся навчальний тренінг з виборчих прав та їх захисту, який був організований Регіональним центром з надання БВПД в Одеській області для працівників системи безоплатної правової допомоги і адвокатів, які надають БПД.

 

Метою заходу було отримання знань фахівцями центрів з надання БВПД, які приймають первинні звернення громадян, про механізми захисту порушених виборчих прав, а також формування орієнтирів для адвокатів в основних питаннях притягнення до адміністративної та кримінальної відповідальності під час захисту виборчих прав.

Спікерами на тренінгу виступили громадський омбудсмен із захисту виборчих прав ВГО «Громадянська мережа «ОПОРА» Максим Теплицький, начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Регіонального центру Олександр Мхітарян, директорка Другого одеського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Алла Перетятко.

З огляду на необхідність забезпечення реалізації та захисту виборчих прав громадян України, 30 та 31 березня 2019 року робота центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги буде організована у черговому режимі – з 09:00 до 17:00.

Тому на тренінг були запрошені, в першу чергу, ті працівники, які у дні виборів Президента України консультуватимуть громадян у випадку порушення їхніх виборчих прав.

Учасники тренінгу ознайомилися з правами виборців та правовими наслідками, які настають у випадку їх порушення, а також з алгоритмом дій працівника місцевого центру при зверненні осіб (у т.ч. внутрішньо переміщених осіб) щодо порушення виборчого права.

Тренінг також охоплював теми адміністративної та кримінальної відповідальності за порушення виборчого законодавства.

Учасники заходу вирішували практичні вправи та вчилися правильно реагувати на можливі звернення громадян у центри щодо порушення їх виборчого права у дні виборів.

tr vib pr 1

tr vib pr 2

tr vib pr 3 2

tr vib pr 3

tr vib pr 4 2

tr vib pr 5 2

tr vib pr 5

tr vib pr 8 2

tr vib pr 9

tr vib pr 10 2

tr vib pr 12

tr vib pr 13

tr vib pr 14

tr vib pr 15

tr vib pr 16

tr vib pr 17

tr vib pr 18

tr vib pr 20

tr vib pr 21

tr vib pr 29

tr vib pr 22

tr vib pr 23

tr vib pr 24

tr vib pr 25

tr vib pr 26

tr vib pr 27

tr vib pr 28