назад
14.05.24

Результати конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правничої допомоги

Завершився конкурс з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правничої допомоги — його успішно пройшли 425 адвокатів. Вони включені до Реєстру адвокатів, які надають безоплатну вторинну правничу допомогу, і можуть укласти договір з міжрегіональними центрами з надання безоплатної правничої допомоги. 

Конкурс проходив у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Харківській, Хмельницькій, Черкаській, Чернігівській, Чернівецькій областях та місті Києві з 1 березня по 14 травня 2024 року.

Загалом на конкурс зареєструвалися 520 адвокатів. Відбір складався з трьох етапів: реєстрації, проходження дистанційного курсу «Вступ до системи надання безоплатної правничої допомоги» та співбесіди з конкурсними комісіями.

Конкурсні комісії оцінювали кандидатів, зокрема, за критеріями стажу адвокатської діяльності, наявності або відсутності застосування до них дисциплінарних стягнень та за результатами проходження дистанційного курсу.

На індивідуальних співбесідах оцінювалась готовність адвокатів до надання безоплатної правничої допомоги, мотивація, емоційна врівноваженість, комунікабельність та вміння представити приклади надання правничої допомоги.

Зараз у Реєстрі адвокатів, які надають безоплатну вторинну правничу допомогу, —  9055 адвокатів.