назад

Рівненський місцевий центр налагоджує роботу з параюристами

1

Днями начальник відділу Рівненського місцевого центру з надання БВПД Ольга Мазурець провела робочу зустріч із головою громадської організації «Правовий супровід «Адамаріс»» Єлизаветою Беркутою.

Активними учасниками громадської організації є студенти не лише з Рівного, але й з різних районів Рівненської області. 

Питанням для обговорення стало залучення правових консультантів-параюристів до надання безоплатної первинної правової допомоги громадянам у сільських місцевостях та у віддалених населених пунктах Рівненщини, адже їхні правові потреби у більшості випадків залишаються незадоволеними.

Під час зустрічі Ольга Мазурець та Єлизавета Беркута узгодили організаційні моменти щодо проходження студентами громадської організації «Правовий супровід «Адамаріс»» спеціалізованого навчання у наданні юридичної допомоги мешканцям територіальних громад, яке проводитимуть фахівці місцевого центру. Для ознайомлення фахівець місцевого центру надала громадській організації навчально-методичний посібник для параюристів.

Таким чином вже є перші домовленості про проведення спільних правопросвітницьких заходах у місцевих громадах Рівненського краю.

Довідково. У багатьох країнах світу параюристами (paralegals) називають консультантів, які пройшли спеціальне навчання й надають базову первинну правову допомогу людям, які живуть у сільській місцевості та у віддалених населених пунктах. Діяльність параюристів – соціальна допомога населенню, у результаті якої безоплатна правова допомога стає більш доступною.

2