назад
30.07.12

Робоча поїздка директора Координаційного центру Андрія Вишневського до Львівської області (відео)

30-31 липня директор Координаційного центру Андрій Вишневський перебував з робочою поїздкою у Львівській області.

30 липня у містах Львів та Стрий, 31 липня  у місті Дрогобич відбулися засідання круглих столів щодо утворення з 1 січня 2013 року центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги за участю начальників районних, міських, міськрайонних управлінь юстиції, адвокатів, голови президії Львівської обласної колегії адвокатів, представників правоохоронних органів, органів виконавчої влади, місцевого самоврядування.

Під час засідань круглих столів були розглянуті питання щодо забезпечення функціонування системи безоплатної правової допомоги в Україні з 1 січня 2013 року, взаємодії правоохоронних органів та центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги відповідно до положень нового Кримінального процесуального кодексу України, механізму залучення захисників за призначенням, результатів проведення першого конкурсу з відбору адвокатів і підготовки до другого конкурсу.

У ході робочої поїздки Андрій Вишневський ознайомився із приміщеннями, де будуть розташовані центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги у містах Львів та Дрогобич.

Нагадаємо, що згідно Плану роботи Міністерства юстиції України на 2012 рік до кінця поточного року буде утворено перші 27 центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі.

У 2013 році заплановано створення 45 міжрайонних центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, а у 2014 році – 24 центрів у містах республіканського та обласного значення.

ВІДЕО. Круглий стіл з питань безоплатної правової допомоги у Львові.

{avsplayer videoid=4 playerid=2}

ВІДЕО. Круглий стіл з питань безоплатної правової допомоги у Стриї.

{avsplayer videoid=5 playerid=2}