назад

Робоча зустріч директора регіонального центру з адвокатами у Лебедині

Жителі Лебединщини знають, що кожної третьої середи місяця в приміщенні районної державної адміністрації відбувається прийом громадян фахівцями Охтирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.   

16 вересня цього року відбувся черговий прийом громадян, у ході якого начальник відділу попередньої роботи з громадянами Кравченко Микола та головний спеціаліст відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Охтирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Горбушко Олена надали консультації громадянам.

Крім того, у цей день було проведено робочу зустріч з адвокатами, які працюють або збираються працювати в системі безоплатної правової допомоги. Директор Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області Олена Демченко наголосила на важливості проведення конкурсу з відбору адвокатів, оскількисамевін забезпечує регулярне поповнення резерву адвокатів, які мають право надавати правову допомогу, і стимулювання конкуренції, що є ключовим фактором якості безоплатної правової допомоги. Директор Охтирського місцевого центру з НБВПД Тамара Козир зазначила, що сьогодні актуальним є питання залучення до співпраці нових правозахисників.

Також у цей день відбулася зустріч Олени Демченко і Тамари Козир з головою Лебединського районного суду Олександром Чхайлом та начальником лебединського МВ УМВС Миколою Герасименком.