назад

Робоча зустріч із працівниками кримінально-виконавчої інспекції Хмельницької області

CAM00004     11 листопада 2015 року, директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області Стьопіна Наталя Олександрівна та начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації адвокатів Регіонального центру надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області Дрелінський Сергій Вікторович в приміщенні Управління Державної пенітенціарної служби у Хмельницькій області провели робочу зустріч із працівниками кримінально-виконавчої інспекції. Зокрема керівництвом Регіонального центру було детально висвітлено тему: «Реалізація Закону України «Про безоплатну правову допомогу».

     Під час робочої зустрічі працівники Регіонального центру роз’яснили присутнім такі питання як, поняття та види правової допомоги, різниця між первинною та вторинною правовою допомогою, у яких напрямках надається безоплатна допомога на вторинному рівні, як здійснюється реалізація права на правову допомогу, порядок звернення суб’єктів для надання безоплатної допомоги до місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги у цивільних, адміністративних справах та порядок звернення до Регіонального центру у випадку порушення кримінального провадження. Крім того надано перелік документів необхідних заявнику при зверненні до місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

     Доповідачі окремо висвітили питання надання правової допомоги учасникам АТО та членам їх сімей та внутрішньо переміщених осіб щодо захисту їх прав, які гарантовані Законами України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про поліпшення матеріального становища учасників бойових дій та інвалідів війни» та «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей».

    Крім того, усім присутнім вручено друковані матеріали з інформацією про послуги, які надаються Регіональним та місцевими центрами з надання БВПД (контактні дані, території їх діяльності та обслуговування).

    Робоча зустріч пройшла у теплій та доброзичливій обстановці, слухачі проявили інтерес до тем та активність при їх обговоренні.

    Учасники зустрічі акцентували увагу на координацію спільних дій, спрямованих на удосконалення застосування законодавства та домовилися про подальшу активну співпрацю.

{gallery}img/novyny/2015/november/12_2{/gallery}