назад

Робоча зустріч із слідчими Управління Служби безпеки України в Запорізькій області

{module Foto_ZP_RC_rz_17.10.15}


17.10.2015 р. в приміщенні Управління Служби безпеки України в Запорізькій області   відбулась робоча нарада із слідчими правоохоронного органу спеціального призначення. Участь у нараді від Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги взяв начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Антонцев Володимир Георгійович. Від УСБ України у Запорізькій області  –  начальник слідчого підрозділу УСБУ в Запорізькій області полковник юстиції Єна Руслан Олександрович та особовий склад слідчого підрозділу УСБУ в Запорізькій області.

У ході наради сторонами  були обговорені такі питання:

– загальний порядок надання БВПД згідно із Законом України «Про надання безоплатної правової допомоги»,  

– окремі факти недотримання працівниками правоохоронних органів  строків інформування Регіонального центру про затримання осіб відповідно до вимог Порядку інформування центрів з надання БВПД про випадки затримання, адміністративного арешту або застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів   України  від 28.12.2011 р. № 1363; 

– типові помилки, які допускають слідчі під час їх звернення до Регіонального центру щодо залучення захисників системи БВПД з посиланням на конкретні положення Закону України «Про безоплатну правову допомогу» та Кримінального процесуального кодексу України;

– порядок та строки інформування Регіонального центру про затримання осіб, а також належного оформлення постанов слідчих.

Під час наради Володимир  Антонцев відповів  на питання  слідчих щодо організації та взаємодії з надання безоплатної вторинної правової допомоги  у кримінальних справах, а з керівництвом слідчого підрозділу УСБУ відпрацьовані конкретні заходи щодо взаємодії Регіонального центру та слідчих в подальшому, у тому числі із питання проведення звірок відомостей про кількість переданих і зареєстрованих повідомлень про випадки затримання осіб працівниками УСБУ в Запорізькій області.