назад

Кожному громадянину – правова допомога

People 01До Конотопського місцевого центру звернулася громадянка. Вона розповіла, що в її помешканні впала стіна, яка відокремлює квартиру сусідів. Через порушення технічних умов встановлення сантехніки в квартирі сусідів, помешкання жінки постійно підтоплювалося та було  вологим.  

Ще 2 роки тому мешканка Конотопа почала звертатися зі скаргами до різних інстанцій – водоканалу, житлово-експлуатаційного підприємства та міської ради щодо вирішення питання капітального ремонту стіни своєї квартири. Але байдужість чиновників та постійні відписки призвели до трагедії.

 

У місцевому центрі громадянці було надано роз’яснення, прийнято письмове звернення про представництво її інтересів у суді щодо відшкодування нанесених збитків та здійснення демонтажу самовільно встановлених сусідами сантехнічних комунікацій. На даний час вирішується питання призначення їй адвоката.  

До місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги на Сумщині за минулий тиждень (12-16.10.2015) звернулося 87 громадян, у тому числі жінок – 52, чоловіків – 35. Прийнято 103 звернення за результатами розгляду яких працівниками центрів надано консультацій – 88, направлено громадян до установ, з якими налагоджено партнерські стосунки – 6, прийнято звернень про надання безоплатної вторинної правової допомоги – 9. Після проведення відповідної перевірки наданих документів, для 6 осіб, серед яких статус малозабезпечених мають 3, інвалідів – 2, ветерана – 1, буде призначено адвокатів.

 

Місцеві центри Сумщини продовжують виконувати функцію – надання якісних правових послуг громадянам.