назад

Робоча зустріч із спостерігачами Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні

17 липня 2019 року відбулась робоча зустрів представників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні з фахівцями Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області.
Зокрема мета візиту – зібрати та узагальнити інформацію про те, як в регіоні працює система безоплатної правової допомоги, з якими питаннями звертаються громадяни до фахівців центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області Наталія Смолярчук наголосила на забезпеченні права внутрішньо переміщених осіб та учасників антитерорестичної операції. Найчастіше по безоплатну правову допомогу звертаються з таких питань: стягнення аліментів; порядку встановлення права власності на спадкове майно, порядку спадкування майна, яке знаходиться на окупованій території. Останні звернення стосуються питань виборчого права.
Наталія Смолярчук акцентувала увагу присутніх на співпраці з передставниками громадської організації «Переселенці Криму та Донбасу» для результативного захисту прав внутрішньо переміщених осіб.
За результатами робочої зустрічі сторони домовилися про подальшу співпрацю.