назад

Робоча зустріч начальника відділу забезпечення якості правової допомоги із адвокатами у Недригайлові

150919 11З метою активізації участі адвокатів Сумської області у восьмому конкурсі з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги, 17 вересня 2015 року у Недригайлові відбулася робоча зустріч адвокатів та юристів даного регіону, які мають намір займатися адвокатською діяльністю, з представниками pегіонального та Конотопського місцевого центрів.

Відповідно до програми робочої зустрічі відбулася презентація на тему «Переваги системи безоплатної правової допомоги для адвокатів», обговорені питання особливостей надання безоплатної правової допомоги у смт. Недригайлів, роз’яснено порядок та умови проведення восьмого конкурсу, вимоги до професійного рівня адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Представник Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області Валентина Волобуєва виступила з презентацією «Переваги системи безоплатної правової допомоги для адвокатів», у якій акцентувала увагу на конкретних перевагах роботи в системі, зокрема це наявність постійного замовлення, гнучкого графіку роботи, що дозволяє поєднувати роботу з приватною практикою, та постійного джерела доходу і пристойної оплати їх послуг. Також наголосила на тому, що адвокати системи безоплатної правової допомоги мають змогу регулярно та безкоштовно підвищувати свою кваліфікацію, обмінюватись досвідом з колегами. Після чого відбулось обговорення питань, які цікавили адвокатів щодо оплати праці по цивільних та адміністративних справах, здачі звітів. Директор Конотопського місцевого центру Олександр Муха наголосив: «Система безоплатної вторинної правової допомоги повинна розширюватись. Соціально незахищені категорії населення в нинішній час особливо потребують юридичної допомоги. Тому кількість адвокатів, які працюють в системі безоплатної допомоги повинна збільшуватись».