назад

Робоча зустріч начальника відділу забезпечення якості правової допомоги із адвокатами у Ромнах

150919 01 Відповідно до плану заходів, спрямованих на активізацію участі адвокатів Сумської області у конкурсі з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги, 17 вересня 2015 року в приміщення Роменського міськрайонного управління юстиції відбулась робоча зустріч з адвокатами даного регіону.

Кожен адвокат перед початком зустрічі отримав відповідні інформаційні матеріали. Начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації адвокатів Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області Валентина Волобуєва розпочала зустріч та виступила для усіх присутніх із презентацією «Переваги системи безоплатної правової допомоги для адвокатів», у якій акцентувала увагу на такі важливі моменти, як залучення адвокатів до системи надання безоплатної вторинної правової допомоги, а саме переваги роботи в системі.

Вона відзначила: «Можливість постійно підвищувати свою кваліфікацію, реальна участь у резонансних справах, забезпечення клієнтами робить роботу адвокатів в системі безоплатної допомоги цікавою та сприяє розвитку системи безоплатної допомоги в Україні. Висвітлення позитивних практик адвокатів в «Інформаційному дайджесті системи безоплатної правової допомоги України» розширює можливості обміном інформації в адвокатському середовищі». Також були обговорені питання порядку та умов проведення восьмого конкурсу з відбору адвокатів, строків подачі заяви та необхідних документів до відповідних органів юстиції. Адвокати активно приймали участь в обговоренні питань співпраці в системі БВПД та висловлювали своє бачення з питань складання екзаменів та отримання сертифікатів. Директор Конотопського місцевого центру Олександр Муха зауважив, що гарантована Конституцією безоплатна правова допомога є вагомим кроком у формуванні правової культури населення нашої держави, тому адвокати, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги повинні мати відповідний професійний рівень та знати стандарти якості надання такої допомоги. У результат і проведеної зустрічі один адвокат виявив бажання подати заяву та відповідні документи для участі у конкурсі.