назад

Робоча зустріч начальника відділу забезпеченян якості правової допомоги з адвокатами у Глухові

150917 11

6 вересня 2015 у приміщенні Глухівської міської ради відбулася зустріч з адвокатами, які працюють у Глухівському та Путивльському районах, з метою долучення їх до системи БВПД. На зустрічі були присутні директор Шосткинського місцевого центру Микола Гудіма, головні спеціалісти відділу роботи

Відповідно до програми робочої наради відбулася презентація, щодо «Переваг системи безоплатної правової допомоги», а саме мова йшла про проведення конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються до надання безоплатної вторинної правової допомоги, порядок і умови проведення конкурсу та вимоги до професійного рівня адвокатів та переваги співпраці з центром. В ході зустрічі Валентина Волобуєва зазначила, що держава не втручається у правову діяльність адвокатів.

Участь кожного адвоката є добровільною на етапі залучення до системи шляхом участі в конкурсі, крім того умови та режим роботи є гнучкими для кожного адвоката, він може визначати обсяги свого навантаження, територію, на якій готовий працювати. Директор Микола Гудіма розповів про показники роботи центру та зазначив, що на сьогоднішній день безоплатна правова допомога – це реальне право на справедливість у нашому житті.

Наприкінці зустрічі присутні адвокати задавали питання, що стосуються надання звітності, розрахунків, порядку оплати. Адвокати Кондюков Г.Г., Дутка К.Ю., Коваленко В,Д., Лукашова Н,А. виявили бажання прийняти участь у конкурсі та залучитися до системи безоплатної вторинної правової допомоги. Також претендентам були надані презентаційні матеріали щодо проведення конкурсу та переваг роботи системі БВПД. з адвокатами місцевого центру – Єлькін П.В. та Корх Т.Я., начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації адвокатів Сумського регіонального центру Валентина Волобуєва.