назад

12241747 442437299281206 1765914988200848211 n

В рамках проведення інформаційно-роз’яснювальної кампанії серед учасників АТО та посадових осіб, які найчастіше контактують з даною категорією громадян, працівники Кременецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги завершили проведення робочих зустрічей у військових комісаріатах, які розташовані у зоні юрисдикції  місцевого центру.

Так, 20 листопада 2015 року Ярослав Лис в.о. начальника відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги провів  робочу зустріч з особовим складом Шумського районного військового комісаріату, яка  відбулась у місті Шумськ.

У ході зустрічі Ярослав Лис проінформував присутніх про систему безоплатної вторинної правової допомоги в Україні, ознайомив з основними положеннями Закону України «Про безоплатну правову допомогу» та звернув увагу на категорію осіб, які відповідно до статті 14 даного Закону мають право на БВПД. Крім того, учасники зустрічі детально ознайомились з переліком пільг, на отримання яких, відповідно до статті 12 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, мають право учасники АТО та члени їх сімей, а також порядком звернення до місцевого центру за безоплатною вторинною правовою допомогою.

Також Ярослав Лис відповів на запитання військовослужбовців, які  стосувались безкоштовного проїзду в автобусах міського та приміського сполучення, безоплатного отримання ліків та лікарських засобів за рецептами лікарів і критеріями віднесення громадян до категорії соціально-незахищених осіб.

Серед особового складу військового комісаріату були поширені  інформативні буклети  про безоплатну вторинну правову допомогу та листівки з переліком пільг, якими користуються учасники АТО та члени їх сімей.