назад

Робоча зустріч з працівниками Смілянського РАЦС

Головними спеціалістами відділу правопросвітництва та надання безоплатної правової допомоги Смілянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Сокол Оленою та Сюкало Юлією, разом з працівниками відділу державної реєстрації актів цивільного стану по Смілянському району Головного територіального управління юстиції у Черкаській області, організовано робочу зустріч, на якій обговорено порядок державної реєстрації розірвання шлюбу в органах РАЦС, розірвання шлюбу в судовому порядку, розділ майна між подружжям. Подія мала місце   24 липня 2019 року.
До Смілянського місцевого центру з надання правової допомоги часто звертаються сімейні пари

для консультації або допомоги у підготовці документів про розірвання шлюбу і спеціалісти центру завжди готові надати кваліфіковану консультацію щодо вирішення цього питання. Крім того, завдяки електронним сервісам Міністерства юстиції України, процедура як реєстрації, так і розірвання шлюбу значно спрощена.
Поширено методичні рекомендації для Смілянського міськрайонного відділу державної реєстрації на правову тематику: «Про встановлення факту родинних відносин» та «Порядок розірвання шлюбу». Також працівникам РАЦС було роз’яснено, як захистити свої права у разі їх порушення, відповідно до Закону України “Про безоплатну правову допомогу” та наголошено, хто та які послуги може отримати звернувшись до центру.