назад

Семінар з нагоди Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми

20 вересня 2011 року Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про протидію торгівлі людьми», в якому визначено основні напрями реалізації державної політики, спрямованої на протидію торгівлі людьми. Боротьба з торгівлею людьми визначена одним із пріоритетних напрямів діяльності Уряду України у сфері захисту прав людини.
24 липня 2019 року з метою залучення суб’єктів взаємодії, які здійснюють заходи з протидії торгівлі людьми, начальник відділу Корсунь-Шевченківського бюро правової допомоги Олег Кривошия провів семінар в межах інформаційної кампанії з нагоди Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми, який щорічно відзначається 30 липня.
На семінарі було відзначено, що в Україні створено координаційний механізм співпраці органів виконавчої влади для боротьби з торгівлею людьми. До нього залучені органи прокуратури України, Національна поліція, Міністерство соціальної політики. Національним координатором заходів у сфері протидії торгівлі людьми в Україні є Міністерство соціальної політики. При Міністерстві юстиції створені центри безоплатної правової допомоги, які надають юридичну допомогу жертвам торгівлі людьми. Діє державна соціальна програма протидії торгівлі людьми до 2020 року.
У семінарі, організованому Корсунь-Шевченківським бюро правової допомоги, взяли участь представники відділу у справах молоді та спорту РДА, служби у справах дітей, районного центру соціальних служб та районної філії Черкаського обласного центру зайнятості для безробітних. Учасники семінару відзначили важливість інформування громадськості про небезпеку торгівлі людьми та важливість правопросвітницької інформаційної кампанії, яку проводить Корсунь-Шевченківське бюро правової допомоги.
527 та 0 800 505 501 – номери телефону Національної безкоштовної гарячої лінії з питань протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів.
Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213103