назад

Робоча зустріч з питань покращення доступу до безоплатної правової допомоги учасників АТО та членів їх сімей

Робоча зустріч з питань покращення доступу до безоплатної правової допомоги учасників АТО та членів їх сімей 16 вересня 2015 року за підтримки Координаційного центру з надання правової допомоги та Всеукраїнської благодійної організації «Українська фундація правової допомоги», за сприяння Черкаської обласної державної адміністрації, Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Черкаській області проведено робочу зустріч з питань покращення доступу до безоплатної правової допомоги учасників АТО та членів їх сімей.

Участь у заході взяли: в.о. директора Регіонального центру з надання БВПД у Черкаській області Тетяна Ломіногіна, начальник відділу забезпечення якості надання правової допомоги та підвищення кваліфікації адвокатів Регіонального центру з надання БВПД у Черкаській області Роман Бакатуро, ck bvpd ato 01директори (в.о.директорів) місцевих центрів з надання БВПД, а саме: директор Черкаського МЦ з НБВПД Станіслав Скіць, директор Золотоніського МЦ з НБВПД Сергій Брус, в.о. директора Смілянського МЦ з НБВПД Євген Савчук, інтегратори Черкаського МЦ з НБВПД Наталія Соловей, Золотоніського МЦ з НБВПД Олег Костогриз, голова Черкаського відділення ГО «Всеукраїнське об’єднання адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу» Олексій Кузьмінський, представники ВБО «Українська фундація правової допомоги» Микола Сіома, ГО «Юридична сотня» Юлія Жижома, ГО «Спілка воїнів АТО «Черкащани» Чубенко Олександр, Марченко Василь, Шкурко Леся, ГО «Агентство антикорупційних реформ» Геннадій Суботін, адвокати, які надають вторинну правову допомогу Юлія Черватюк, Юрій Побиванець, Микола Некоз, Вадим Хворов та адвокати Сергій Кушнір, Григорій Шуклін.

В ході зустрічі обговорено нагальні проблеми учасників АТО та членів їх сімей, основними з яких є отримання статусу учасника бойових дій / АТО, особливо тими особами, які служили в добровольчих батальйонах, де відсутній належний кадровий супровід; отримання допомоги з питань реалізації права на пільги та права на отримання земельних ділянок.

Учасниками зустрічі створено робочу групу з розробки методики захисту прав зазначеної категорії осіб. Протягом найближчого часу заплановано здійснити розповсюдження серед учасників АТО інформаційних матеріалів щодо можливості отримання ними вторинної правової допомоги, а також первинної правової допомоги на умовах PRO BONO (заради суспільного блага).

За підсумками робочої зустрічі підписано Меморандум про співпрацю.

ck bvpd ato 02

ck bvpd ato 04

ck bvpd ato 03

ck bvpd ato 05

ck bvpd ato 06