назад

Робочі будні Ужгородського місцевого центру!

0400    Минулий тиждень був насичений у плані проведення Ужгородським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги різноманітних зустрічей та заходів.

    Так на початку тижня в Ужгороді відбулося підписання меморандуму між місцевим центром та комісією з питань розвитку правового забезпечення інвестиційної, регуляторної політики та громадянського суспільства Громадської ради при Закарпатській обласній державній адміністрації. В ході підписання меморандуму відбувся обмін думками щодо посилення роботи по спрощенню доступу до правового захисту населення, напрацюванню спільного плану заходів, поширення інформації щодо проведення в області конкурсу адвокатів, які будуть працювати в системі надання БВПД.


0401


    Наприкінці тижня директор Ужгородського місцевого центру Михайло Давиденко провів робочу зустріч з менеджером проектів благодійного фонду Центр громадських ініціатив (м.Перечин) Елеонорою Вишняк. Мова йшла про налагодження співпраці між центром і громадською організацією та обговорені питання організації підготовки навчального тренінгу для працівників центрів БВПД Закарпатської області щодо написання грантових програм правової обізнаності населення і співпраці на цій основі з громадськими організаціями.


uz perechin


dscn5912    10 вересня 2015 року директор Ужгородського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Михайло Давиденко, начальник відділу взаємодії з суб’єктами надання первинної правової допомоги Володимир Мацо спільно із Перечинським районним управлінням юстиції (начальник Оксана Качур) провели ряд інформаційних заходів в місті Перечин. Зокрема, проведено зустрічі в Обласному соціальному центрі матері та дитини та в Обласному соціальному гуртожитку для дітей сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування на тему: «Що таке безоплатна вторинна правова допомога та хто має право на її отримання».
    Одним із напрямків діяльності місцевого центру є організація та проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи з питань надання безоплатної правової допомоги. Важливою категорією, що потребують особливої уваги, є діти та батьки, які потрапили в складну життєву ситуацію. Директор місцевого центру Михайло Давиденко та начальник відділу взаємодії Володимир Мацо розповіли присутнім про можливості та порядок отримання безоплатної вторинної правової допомоги таким сім’ям.
    Присутні задавали питання щодо забезпечення їх права на безкоштовного адвоката, цікавилися умовами отримання послуг та змінами до законодавства в сфері захисту прав дітей та соціально незахищених верств населення.
    Цього ж дня працівниками Перечинського районного управління юстиції та його структурних підрозділів, а також Ужгородським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги в центрі міста Перечин було проведено флеш-моб, у ході якого громадян інформували про діяльність центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та як саме можна отримати документи за допомогою онлайн-сервісів Міністерства юстиції України. Присутнім на цьому заході був голова Перечинської райдержадміністрації Віктор Олефір.


Для збільшення зображення натисніть на нього

{module perecyn_fleshmob}