назад

Робочі зустрічі керівника Голопристанського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги

DSCN292028.07.2015 в.о. директора Голопристанського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Дмитро БАБИЧ зустрівся із представниками органів місцевого самоврядування, виконавчої влади, прокуратури та суду.

Метою зустрічей було інформування зацікавлених сторін про роботу місцевого центру, який з 1 липня 2015 року розпочав надання правових послуг жителям Голопристанського, Каланчацького та Скадовського районів

Так, у приміщенні Голопристанської районної державної адміністрації Дмитро БАБИЧ зустрівся із начальником служби у справах дітей та соціальної роботи з сім’ями, дітьми та молоддю виконавчого комітету Голопристанської міської ради Рець Т.Я. та завідувачем сектору служби у справах дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування служби у справах дітей Голопристанської РДА Кобзар А.О.

У ході спілкування Дмитро БАБИЧ розповів про види правових послуг та перелічив категорії населення, які мають право відповідно до Закону України “Про безоплатну правову допомогу” на правову допомогу за рахунок держави із залученням адвоката (безоплатна вторинна правова допомога).

Саме вказаним законом передбачено право на безоплатну правову допомогу із залученням адвоката, в тому числі, для:

  • дітей-сиріт;
  • дітей, позбавлених батьківського піклування;
  • дітей, що стали або можуть стати жертвами насильства в сім’ї,
  • безпритульних дітей.

Працівники служб у справах дітей виявили зацікавленість у  діяльності Голопристанського місцевого центру з надання БВПД.

Того ж дня Дмитро БАБИЧ зустрівся із заступником прокурора Голопристанського району Яришем Я.Г. та головою Голопристанського районного суду Сіянком В.М.

У ході зустрічей Дмитро БАБИЧ докладно розповів про порядок надання вторинної правової допомоги населенню та просив сприяти у поширенні інформації серед жителів району про можливість захисту своїх прав та інтересів шляхом звернення до Голопристанського місцевого центру з надання БВПД.

Нагадаємо, що відповідно до ч. 2 ст. 13 Закону України «Про безоплатну правову допомогу», через місцеві центри професійними адвокатами надаються такі послуги:

  • захист;
  • представництво інтересів осіб, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, в судах, в інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами;
  • складення документів процесуального характеру.

Детальніше про роботу місцевих центрів можна дізнатися за цим посиланням.

{gallery}images/miscevi-centry/gopri/20150728{/gallery}