назад
29.07.15

У регіонах пройшли каскадні тренінги на тему «Роль захисника при визначенні кваліфікації окремих видів кримінальних правопорушень, дії захисника у кримінальних провадженнях, які потребують судово-медичної експертизи».


 У червні в регіонах пройшло перше у 2015 році коло каскадних тренінгів для адвокатів системи безоплатної вторинної правової допомоги на тему «Роль захисника при визначенні кваліфікації окремих видів кримінальних правопорушень, дії захисника у кримінальних провадженнях, які потребують судово-медичної експертизи». 1575 адвокатів пройшли повні програми дводенних тренінгів та отримають сертифікати за підсумками участі у заходах підвищення кваліфікації у 2015 році. Із них – 41 адвокат з- поза системи, які виявили таке бажання, та участь яких стала можлива завдяки співпраці регіональних центрів та Рад адвокатів регіонів.

Усього ж впродовж червня та перших днів липня у регіонах був проведений 51 тренінг.

Каскадні тренінги організовані регіональними центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги спільно з ВГО «Об’єднання адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу», Американською Асоціацією юристів «Ініціатива з верховенства права» (ABA ROLI), Українською фундацією правової допомоги та здійснені за підтримки Бюро з міжнародних питань у сфері боротьби з незаконним обігом наркотиків та правоохоронних питань Державного департаменту США.

Під час тренінгів, що пройшли у форматі 2-денних заходів, учасники прослухали лекції тренерів, та у ході модерованих дискусій обговорили практичні питання щодо дій захисника у кримінальних провадженнях, які потребують судово-медичної експертизи, дій захисника у випадку невірної кваліфікації правопорушення, яке інкримінується підзахисному, проблемних питань, пов’язаних з кваліфікацією кримінальних правопорушень проти статевої свободи і статевої недоторканості особи; а також – проблемних моментів практики застосування законодавства у руслі запропонованої тематики.

khmelnytsky 19-06-2015

Проведення каскадних тренінгів у Хмельницькому, червень 2015 

Колеги із регіонів повідомляють, що під час каскадних тренінгів адвокати виявили зацікавленість в обговоренні запропонованої теми, наголосили на її актуальності, значному практичному значенні для адвокатської діяльності, та висловилися про корисність проведення таких заходів для обміну практичним та найбільш актуальним досвідом між адвокатами у подальшому.

 poltava 03-07-2015

 Проведення каскадних тренінгів в Полтаві, червень 2015

Проводили тренінги у кожному регіоні адвокати-тренери мережі обміну досвідом між адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу. Нагадаємо, відповідний тренінг для адвокатів-тренерів були організовані Координаційним центром за підтримки партнерів впродовж 16 – 18 та 30–31 травня 2015 року у столиці.

 

symschyna konoton 24-06-2015

Проведення каскадних тренінгів на Сумщині (м.Конотоп), червень 2015

Наступне коло каскадних тренінгів відбудеться у жовтні-листопаді поточного року. Про тематику заходів, а також дати проведення тренінгів для адвокатів-тренерів буде повідомлено додатково.

Нагадаємо, нещодавно у рамках серії «Методичні рекомендації для адвокатів щодо здійснення захисту, гарантованого державою» вийшли друком методичні рекомендації «Ведення адвокатського досьє». Завантажити методичні рекомендації можна тут.
{module Kaskasdni_treningu}

 ДОВІДКОВО:
Каскадні тренінги – навчальні заходи для адвокатів системи безоплатної правової допомоги, що проводяться одночасно у всіх регіонах адвокатами-тренерами за визначеною тематикою. Основною метою проведення каскадних тренінгів є підвищення кваліфікації адвокатів, залучених до надання безоплатної вторинної правової допомоги на постійній основі. За підсумками каскадних тренінгів учасники, що прослухали повну програму, отримують сертифікати.

 


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook YouTube YouTube Google Google+  тTwitter