назад

Робочі зустрічі у Чорнобаївському районі

29 червня 2016 року спеціалісти Золотоніського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги — Олег Костогриз, Тетяна Костогриз та Тетяна Жалобна в смт. Чорнобай, в рамках розширення партнерських відносин та популяризації системи безоплатної правової допомоги, провели робочі зустрічі з керівником апарату Чорнобаївської районної державної адміністрації – Оксаною Брагінець, директором та працівниками Чорнобаївської центральної районної бібліотеки для дорослих.

Під час зустрічей сторони обговорили шляхи становлення та вдосконалення основного завдання центрів – створення рівних можливостей для доступу осіб до правосуддя шляхом належного інформування та організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та звернули особливу увагу на питання щодо права на безоплатну правову допомогу внутрішньо переміщених осіб. Працівники центру надали присутнім інформаційні буклети, щодо його діяльності, де зазначено перелік категорій громадян, які мають право на БПД, відповідно до чинного законодавства, види правових послуг, перелік галузей права, по яким надається допомога, контактні телефони та графік роботи центру.

За результатами зустрічей було досягнуто домовленості про подальшу співпрацю, поширення інформації про центр, домовились про створення на базі міської бібліотеки мобільного пункту та дистанційного пункту консультування громадян шляхом надання послуг громадянам телефонним зв’язком та скайп-зв’язком.

Цього ж дня проведено вуличне інформування місцевих жителів та розповсюджено інформаційні матеріали про діяльність Золотоніського місцевого центру з надання БВПД, буклети на тему: «Що таке безоплатна вторинна правова допомога, та як її отримати”.