назад

Розбудова системи безоплатної правової допомоги на рівні територіальних громад: робоча зустріч з депутатом Запорізької обласної ради та координатором Запорізького офісу реформ

1 IMG 20160328 141443

З метою налагодження тісної взаємодії у напрямі  координації спільних  шляхів щодо надання правових консультацій мешканцям територіальних громад Запорізької області, розширення доступу до вторинної правової допомоги, а також обговорення перспективи співпраці у цьому напрямку,  відбулась робоча зустріч у Регіональному центрі з надання БВПД у Запорізькій області.

Учасники робочої  зустрічі: депутат Запорізької обласної ради, голова  постійної  комісії  Запорізької обласної ради з питань місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою Дмитро Майстро, координатор Запорізького офісу реформ, голова Запорізького обласного відділення ВГО «Асоціація адвокатів України» Маргарита Трипольська та директор Регіонального центру з надання БВПД у Запорізькій області Павло Наливайко.

На сьогодні надання безоплатної правової допомоги, як первинної, так і вторинної – один із ефективних напрямків розвитку місцевих територіальних громад, адже правовий захист населення є не менш актуальним, ніж вирішення інших соціальних  питань мешканців громад.

У ході зустрічі учасники визначились з подальшою місією спільної роботи щодо  широкого інформування громадян Запорізької області  про можливість отримання  якісної правовоїдопомоги кваліфікованих юристів та адвокатів, послуги яких сплачує держава.

Нагадаємо, що з 1 липня по всій Україні на базі ліквідованих районних та міських управлінь юстиції відкриються бюро правової допомоги. Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 11 лютого 2016 року «Про реформування територіальних органів Міністерства юстиції та розвиток системи надання безоплатної правової допомоги» найближчим часом будуть  створені бюро правової допомоги, які долучаться, як відокремлені підрозділи, до вже працюючих місцевих центрів безоплатної правової допомоги. Планується, що у Запорізькій області буде створено 17 таких бюро правової допомоги, де громадянам надаватимуть безоплатну правову допомогу: первинну – юридичні роз’яснення та консультації з правових питань,та вторинну – послуги адвоката для соціально незахищених мешканців територіальних громад Запоріжжя.

До уваги всіх, в кого є питання правового змісту, Ви можете звертатись до місцевих центрів з надання БВПД: http://zaporizhya.legalaid.gov.ua/ua/mistsevi-tsentry

А також до Регіонального центру з надання БВПД у Запорізькій області:

 –        За телефоном: (061) 224-44-50

 –        По е:mail: office.zaporizhya@legalaid.gov.ua


2 IMG 20160328 141502