назад
18.03.13

Розпочався фінальний етап конкурсу з відбору адвокатів

Konkurs18 березня 2013 року у Закарпатьській, Луганській, Полтавській, Черкаській, Чернівецькій областях та містах Києві і Севастополі розпочалися індивідуальні співбесіди з претендентами, які подали документи на участь у третьому конкурсі та пройшли попередні 2 етапи, які відбувалися  з 11 по 14 березня та 15 березня відповідно.

19 березня співбесіди пройдуть в Автономній Республіці Крим, Донецькій, Івано-Франківській, Київській, Кіровоградській, Харківській та Хмельницькій областях;

20 березня – у Вінницькій, Запорізькій, Рівненській, Сумській, Тернопільській та Херсонській областях;

21 березня – у Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Львівській, Миколаївській та Чернігівській областях;

22 березня – в Одеській області.

Співбесіди проводяться конкурсними комісіями, утвореними головними управліннями юстиції, до складу яких входять представники Міністерства юстиції, Координаційного центру, управлінь юстиції, рад адвокатів регіонів, регіональних кваліфікаційно-дисциплінарних комісій адвокатури та громадських організацій адвокатів.

Індивідуальна співбесіда проводиться за графіком, затвердженим комісією. За заявою претендента, який з поважної причини не може (не зміг) взяти участь в індивідуальній співбесіді за графіком, комісія може призначити її проведення в інший день у межах визначеного періоду проведення конкурсу.

Під час співбесіди оцінюються рівень мотивації адвоката до надання безоплатної правової допомоги, комунікабельності, емоційної врівноваженості та вміння представити приклади надання ним правової допомоги.