назад
15.03.13

В Україні розпочався ІІ етап конкурсу з відбору адвокатів

TestО 10.00 15 березня 2013 року одночасно в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі розпочалося анонімне письмове тестування адвокатів, які до 4 березня подали заяви та необхідні документи на участь у третьому конкурсі з відбору адвокатів, та успішно пройшли перший етап конкурсу – розгляд конкурсними комісіями поданих претендентами документів (проходив з 11 до 14 березня).

Питання для анонімного письмового тестування були затверджені наказом Міністерство юстиції від 30.10.2012 № 1582/5. Частина питань охоплює основну законодавчу базу в сфері безоплатної правової допомоги, інша – питання мотиваційного характеру, спрямовані на визначення мотивації адвоката для роботи у системі надання безоплатної правової допомоги. 

Третій етап конкурсу – індивідуальні співбесіди з претендентами – відбуватиметься у регіонах з 18 по 25 березня 2013 року.

Мінімальна підсумкова оцінка претендента за результатами усіх етапів конкурсу, достатня для його включення до реєстрів адвокатів, становить 3,5 бала.

Нагадаємо, що на участь у третьому конкурсі з відбору адвокатів для надання безоплатної вторинної правової допомоги було подано майже 500 заяв від адвокатів.