назад

Семінар для юристів центру первинної правової допомоги БО «Світло надії» та представників Регіонального і місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області

IMG 4824

13 листопада 2015 року у Полтаві відбувся семінар для юристів центру первинної правової допомоги БО «Світло надії» та представників Регіонального і місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області. У ході семінару відбувся обмін інформацією про специфіку та механізми діяльності центрів з метою посилення взаємодії  при наданні первинної та вторинної безоплатної правової допомоги для різних категорій громадян.

Директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової  допомоги у Полтавській області Олександр Черчатий та виконавчий директор БО «Світло надії» Максим Демченко підписали угоду про співпрацю, якою передбачено організацію спільних дій по наданню правової допомоги переселенцям, проведення виїзних консультативних пунктів у районах області, здійснення роз’яснювальної роботи в ЗМІ області тощо.

Здійснено обмін інформацією про проведену раніше роботу та перспективи її удосконалення завдяки поєднанню зусиль та ресурсів.

 

ДОВІДКОВО:

Починаючи із вересня місяця цього року розпочав свою роботу Центр безоплатної первинної правової допомоги для внутрішньо переміщених осіб БО «Світло надії» у 5 містах Полтавської області. Допомога надається у роз’ясненні юридичних процедур, складенні документів непроцесуального характеру: заяв, клопотань та скарг. Ініціатива «Забезпечення прав та законних інтересів ВПО в Полтавській області» реалізується БО «Світло надії» за фінансової підтримки Програми розвитку ООН в Україні і Уряду Японії.