назад

Круглий стіл на тему: «Доступ до правосуддя у сучасному правозастосуванні»

IMG 20151111 12084511 листопада 2015р.  директор Регіонального центру з надання БВПД В області Михайло Євчук та заступник директора Володимир Ковальчук взяли участь в роботі круглого столу на тему: «Доступ до правосуддя у сучасному правозастосуванні», який організували й провели науковці юридичного інституту Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника спільно з ВГО «Асоціація українських правників» та ГО «Інститут права і демократичного розвитку». На початку засідання її учасників привітали гості з США –професор, доктор права і філософії Університету Регента (Regent University School of Law)  Джин Дейвідс та професор, доктор історії та філософії Інституту Реформації (Reformation Institute) Брюс Андерсен а також член-кор. НАПрН України, д. ю .н. ,президент ВГО «Асоціації українських правників» Василь Костицький, директор юридичного інституту ПНУ, д. ю. н., професор Валентина Васильєва.

Серед інших доповідей, які обговорили учасники дискусії, а саме науковці – теоретики та юристи-практики (судді Івано-Франківського окружного адміністративного та господарського судів, судді місцевих судів); адвокати,які залучаються до надання безоплатної правовової допомоги громадянам, адвокати і юристи юридичних компанії та об’єднань «Lex consulting» та «Західноукраїнська правнича компанія» були теми доступу до правосуддя пільговим категоріям населення, проблем у правозастосуванні при сплаті судового збору,проблем при виконанні судових рішень, практики надання  безоплатної правової допомоги учасникам АТО, членам їх сімей.

IMG 20151111 115656

Саме на останньому питанні, акцентував свій виступ директор РЦ з надання БВПД Михайло Євчук, зокрема поділившись інформацією про роботу місцевих центрів,про відносини та співпрацю з правоохоронними органами та судами при представництві інтересів  в судах чи складанні процесуальних документів адвокатами, про співпрацю з громадськими правозахисними організаціями щодо покращення надання первинної правової допомоги. Учасників круглого столу було ознайомлено з інформаційно-методичними роздатковими матеріалами-буклетами, розробленими фахівцями та експертами  Координаційного Центру з надання правової допомоги, Української Фундації Правової Допомоги  за підтримки Уряду Канади.


{gallery}pictures/2015.11.11_круглий_стіл/{/gallery}

11 листопада 2015р.  директор Регіонального центру з надання БВПД В області Михайло Євчук та заступник директора Володимир Ковальчук взяли участь в роботі круглого столу на тему: «Доступ до правосуддя у сучасному правозастосуванні», який організували й провели науковці юридичного інституту Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника спільно з ВГО «Асоціація українських правників» та ГО «Інститут права і демократичного розвитку». На початку засідання її учасників привітали гості з США –п рофесор,доктор права і філософії Університету Регента (Regent University School of Law)  Джин Дейвідс та професор,доктор історії та філософії Інституту Реформації (Reformation Institute) Брюс Андерсен а також член-кор. НАПрН України, д. ю .н. ,президент ВГО «Асоціації українських правників» Василь Костицький, директор юридичного інституту ПНУ, д. ю. н., професор Валентина Васильєва. Серед інших доповідей, які обговорили учасники дискусії,а саме науковці-теоретики та юристи-практики (судді Івано-Франківського окружного адміністративного та господарського судів, судді місцевих судів); адвокати,які залучаються до надання безоплатної правовової допомоги громадянам, адвокати і юристи юридичних компанії та об’єднань «Lex consulting» та «Західноукраїнська правнича компанія» були теми доступу до правосуддя пільговим категоріям населення, проблем у правозастосуванні при сплаті судового збору,проблем при виконанні судових рішень, практики надання  безоплатної правової допомоги учасникам АТО,членам їх сімей. Саме на останньому питанні, акцентував свій виступ директор РЦ з надання БВПД Михайло Євчук, зокрема поділившись інформацією про роботу місцевих центрів,про відносини та співпрацю з правоохоронними органами та судами при представництві інтересів  в судах чи складанні процесуальних документів адвокатами, про співпрацю з громадськими правозахисними організаціями щодо покращення надання первинної правової допомоги. Учасників круглого столу було ознайомлено з інформаційно-методичними роздатковими матеріалами-буклетами, розробленими фахівцями та експертами  Координаційного Центру з надання правової допомоги, Української Фундації Правової Допомоги  за підтримки Уряду Канади.