назад

Серед працівників медичних закладів Бердичівського району розповсюдили інформацію про безоплатну правову допомогу

16.09.2016 - likarna14 вересня в районній центральній лікарні відбулися загальні збори медичних працівників Бердичівського району, в яких взяли участь працівники Бердичівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги – начальник відділу провоосвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Ольга Сікорська та начальник відділу представництва Андрій Архіпов.

Ольга Сікорська нагадала присутнім, що вже більше року в районі працює місцевий центр, який надає громадянам безоплатну правову допомогу. «Відповідно до законодавства України скористатися соціальною програмою уряду та отримати послуги адвоката за рахунок держави мають наступні категорії громадян: малозабезпечені, діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, біженці, ветерани війни (в тому числі учасникам АТО), члени сімей загиблих учасників бойових дій, реабілітовані особи та особи, стосовно яких суд розглядає питання про обмеження цивільної дієздатності чи надання психіатричної допомоги в примусовому порядку, потерпілі, свідки, а також цивільні позивачі у кримінальному процесі», – констатувала Ольга Сікорська.

На кінець зустрічі медпрацівники отримали інформаційні буклети з детальним описом механізму роботи системи, переліком категорій громадян, які мають право звернутись за допомогою, а також інформацією про найближчий центр правової допомоги в місті Бердичів.

«Ми провели не одне подібне інформування персоналу в соціально важливих установах та закладах Бердичівського району, – розповіла інтегратор місцевого центру. – Це і територіальні центри соціального обслуговування населення, і управління праці та соціального захисту населення, інші. Такий метод зарекомендував себе досить позитивно, оскільки він наближає людину до системи БПД. Тепер ми впроваджуємо його в інших містах та селищах, що входять до юрисдикції Бердичівського місцевого центру з надання БВПД».