назад

Серію тренінгів «Правова освіта для людей поважного віку» провели в Івано-Франківську

 

У час стрімких змін важливо тримати руку на пульсі. Цифровізація, розширення сервісів та послуг, зміни законодавства – речі, які змінюються з шаленою швидкістю, але в курсі змін повинні бути всі, як молодь та і особи старшого покоління.

Для того, щоб люди поважно віку мали змогу поглибити свої знання з правових питань та були в курсі змін українського законодавства Івано-Франківським місцевим центром з надання БВПД спільно з партнерами громадською організацією «Ba&Di Club / Ба і Ді Клуб» було проведено серію з чотирьох тренінгів «Правова освіта для людей поважного віку».

«Важливо, щоб люди, які вийшли на пенсію, залишались активними членами суспільства. Тому ми і організовуємо подібні заходи. Бабусі чи дідусі повинні володіти актуальною інформацією та бути юридично підкованими, щоб могти своєю порадою підтримати дітей та внуків», – коментує Галина Плотницька, керівниця громадської органзації «Ba&Di Club / Ба і Ді Клуб».

Програма тренінгу складалась з двох блоків. Перший блок стосувався вчинення нотаріальних дій. З проблемними питаннями, пов’язаними зі спадкуванням, складання заповіту, оформлення договору дарування чи договору довічного утримання учасникам тренінгу допомагала розібратись Кіцула Оксана, нотаріус Івано-Франківського міського нотаріального округу.

Під час другого блоку головний юрист Івано-Фракнівського місцевого центру з надання БВПД Дмитро Савуляк ознайомив присутніх з роботою системи безоплатної правової допомоги. Розповів у чому різниця між юристом та адвокатом, як розпізнати шахраїв та вберегти свої кошти. Окремо обговорили захист прав споживачів, зокрема, споживачів комунальних послуг.

«Система безоплатної правої допомоги представлена розгалуженою мережею бюро правової допомоги, тому куди б ви не поїхали, в будь-якому регіоні України, окрім тимчасово окупованих територій та ряду територій, де ведуться активні бойові дії ви зможете отримати якісну правову допомогу. Дізнатись адресу найближчого бюро правової допомоги можна за телефоном: 0800 213 103 або за посиланням https://linktr.ee/legalaid.gov.ua», – зазначив Дмитро Савуляк.

Два з чотирьох тренінгів були проведені для осіб похилого віку, які були вимушені внаслідок бойових дій переміститись до Івано-Франківська. На тренінгах за участю внутрішньо переміщених осіб додатково обговорили питання соціального захисту внутрішньо переміщених осіб, порядку фіксації пошкодження чи знищення майна, внесення відомостей до ЄРДР.