назад

Про організацію співпраці з ВБФ «Горєніє»

27 вересня на базі Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області директори Регіонального центру, Володимир-Волинського, Ковельського та Луцького місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги спільно з президентом ВБФ «Горєніє» – паном Денисом Гречком – реалізували свої домовленості щодо організації взаємодії та підписали меморандуми про співпрацю.

Від моменту попередньої зустрічі, що відбулася у серпні, партнери мали достатньо часу аби узгодити алгоритм перенаправлення клієнтів між собою, обговорити деталі підготовки спільних виїздів, формат та теми інформаційних матеріалів, які можуть бути актуальні для розповсюдження серед внутрішньо переміщених осіб.

Тож, відтепер, надавати правову допомогу внутрішньо переміщеним особам, які тимчасово проживають на Волині, фахівці системи безоплатної правової допомоги та ВБФ «Горєніє» можуть спільними зусиллями.

Йдеться про консультування клієнтів в офісах місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та ВБФ «Горєніє» в порядку перенаправлення в межах компетенції партнерів, організацію спільних виїздів в межах території юрисдикції місцевих центрів для надання правової допомоги в рамках проекту «Надання правової допомоги на безоплатній основі для внутрішньо переміщених осіб у транзитних та приймаючих громадах України», підготовку та розповсюдження інформаційних матеріалів з правових питань.

Окремо слід відзначити, що ВБФ «Горєніє» наразі здійснює комплексну підтримку внутрішньо переміщених осіб, опікуючись не тільки правовими питаннями, а й надаючи їм інформаційну та технічну допомогу у вирішенні першочергових проблем. Своєю чергою, Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області розповсюдив цю інформацію на власних офіційних сторінках у соцмережах.