назад

Шепетівський місцевий центр з надання БВПД: Сільських бібліотекарів залучатимуть до партнерства у якості параюристів

 20160224 100727    24 бібліотекарі Шепетівського району виявили бажання співпрацювати із Шепетівським місцевим центром з надання БВПД, виконуючи функції параюристів у сільській місцевості.

     24 лютого в приміщенні Шепетівської центральної районної бібліотеки ім. М. Коцюбинського начальник відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Шепетівського місцевого центру Юлія Школьнік, начальник відділу культури Шепетівської районної державної адміністрації Лідія Богурська та директор бібліотеки Людмила Везюк провели семінар для працівників книгозбірень Шепетівщини.

     «Бібліотекар у сільській місцевості має неабиякий авторитет, він перший, до кого приходять селяни у пошуку необхідної інформації, – наголосила Юлія Школьнік. – Саме тому так важливо налагодити співпрацю місцевого центру з співробітниками бібліотек».

     Учасникам семінару розповіли про напрями роботи Шепетівського місцевого центру з надання БВПД, пояснили положення Закону України «Про безоплатну правову допомогу» в частині її надання соціально незахищеним верствам населення у цивільних та адміністративних справах, а також порядок звернення громадян до місцевого центру.

     Враховуючи юридичну необізнаність громадян та відсутність юристів у сільській місцевості, присутні обговорили можливість залучення бібліотекарів району до партнерства в якості параюристів, основні завдання яких полягають у інформуванні членів громади про послуги державної системи безоплатної правової допомоги та поширенні інформаційних матеріалів про її діяльність.

     Відтак 24 бібліотекарі району виявили бажання співпрацювати із Шепетівським місцевим центром з надання БВПД, виконуючи функції параюристів у сільській місцевості.

{gallery}img/novyny/2016/02_Lyutiy/24_1{/gallery}