назад

Мукачівські адвокати боротимуться за право на субсидію у суді

axg3qqx1fxe    До місцевих центрів із надання безоплатної правової допомоги все частіше звертаються люди, котрим відмовляють у житлових субсидіях. Так було й на черговому прийомі громадян у Мукачівському місцевому центрі, котрий провели 22 лютого. До директора центру Костянтина Молнара по допомогу звернулася пані Сільва, мешканка села Ромочевиця Мукачівського району. Жінка не може оформити субсидію, оскільки зареєстрована за однією адресою, а фактично проживає за іншою.

    Зі слів клієнтки, будинок, де вона прописана, перебуває в аварійному стані, і жити у ньому неможливо. А на помешкання, де зараз проживає пані Сільва, немає правовстановлюючих документів. У Мукачівському місцевому центрі з надання БВПД взялися допомогти жінці. Адвокати готові відстоювати право закарпатки на субсидію у суді.

    Що ж до інших питань, то, за статистикою, найчастіше громадяни потребують консультації у питаннях оформлення спадщини, отримання земельної ділянки та виготовлення документів на неї, сплати аліментів та оформлення опікунства тощо.

    Нагадаємо, безоплатну вторинну правову допомогу можуть отримати малозабезпечені особи – тобто ті, чий середньомісячний сукупний сімейний дохід нижчий за суму прожиткового мінімуму (зараз це – 1 330 грн на одну особу) .Також на неї мають право інваліди, ветерани війни (учасники бойових дій, у т. ч. учасники АТО), члени сімей загиблих у воєнних діях, особи, які мають особливі заслуги та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною тощо. Правову допомогу за рахунок держави можуть отримати діти-сироти та безпритульні діти, а також ті, хто позбавлений батьківського піклування. Крім того, до місцевих центрів із надання БВПД можуть звернутися іноземці та особи без громадянства, в тому числі – біженці, які перебувають під юрисдикцією України.

     Соціально незахищені мешканці Мукачівського, Берегівського, Іршавського, Свалявського та Воловецького районів можуть отримати безоплатну правову допомогу у Мукачівському місцевому центрі з надання БВПД за адресою: м.Мукачево, вул.Горького, 25.

    Також отримати консультацію можна за єдиним номером 0-800-213-103 – він працює цілодобово. Дзвінки з мобільних та стаціонарних телефонів в межах України безкоштовні.

Для збільшення зображення натисніть на нього

{module 20160222_muk}