назад

Щоб перемогти – треба знати права

Тема прав людини завжди була актуальною для України. Історія підтверджує цей факт. Адже боротьба України за свободу людини та незалежність держави прослідковується й понині.
Право ⚖️ – це невід’ємна частина нашого життя. Розуміючи це, люди завжди будуть почуватися в безпеці. Існує така думка: «Якщо достукатися до серця людини можна через мистецтво, то знайти шлях до розуму можна лише через правові акти».
Так, нещодавно кіноклуб документального кіно Docudays UA при Бердичівському місцевому центрі з надання правової допомоги спільно із Молодіжний центр “М-Формація” кінопоказ документального кіно Павла Височанські «Коли-небудь ми станемо щасливі» у приміщенні Публічна бібліотека з філіями Бердичівської міської ТГ.
✔️ Разом із залученим психологом та волонтерами системи БПД піднімали важливі питання, що стосуються взаємодії держави та громадського суспільства.
Кожен обрав свою тему й презентував її для обговорення. Зокрема, говорили про:
✅ філософію прав людини;
✅ історичні документи, такі як Декларація прав людини і громадянина та Декларації незалежності;
✅ важливість і значення «прав людини» на сучасному етапі розвитку людської цивілізації.
Усі учасники заходу зійшлися на думці, що усі люди народжуються вільними у цьому світі. І це не просто цитата із «Загальної декларації прав людини», це – основа життя в демократичній, правовій державі. Саме за право бути вільними на своїй землі ми платимо дорогу ціну у цій війні. Ми обов‘язково переможемо, адже захищаємо свої права, свою волю та свій дім .
☎️Єдиний номер контактного центру системи БПД 0 800 213 103