назад
28.10.15

Щодо спрощення звітності адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу

6479000Директорам центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги

Адвокатам, які надають безоплатну вторинну правову допомогу

Звертаємо вашу увагу, що згідно з наказом Міністерства юстиції України від 13 жовтня 2015 року № 1960/5 «Про внесення змін до стандартів якості надання безоплатної вторинної правової допомоги у кримінальному процесі» (опублікований 27 жовтня 2015 року в «Офіційному віснику України» за номером 83, стор. 2777), втрачають чинність додатки 4 — 9 до Стандартів якості надання безоплатної вторинної правової допомоги у кримінальному процесі, затверджених наказом Міністерства юстиції України від 25 лютого 2014 року № 386/5 «Про затвердження стандартів якості надання безоплатної вторинної правової допомоги у кримінальному процесі».

Враховуючи викладене, починаючи з 27 жовтня 2015 року вимоги щодо подання адвокатами, які залучаються до надання безоплатної вторинної правової допомоги, звітності за формами, затвердженими вказаними вище додатками, є неправомірними.

Відповідний лист Координаційного центру №25-2220 від 28.10.2015

Нагадаємо, Координаційний центр відреагував на звернення громадської організації «Об’єднання адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу», що представляє інтереси близько 1 тисячі адвокатів, стосовно зменшення обсягів звітності адвокатів, які надають БВПД. Координаційним центром було розроблено проект наказу Міністерства юстиції України «Про внесення змін до стандартів якості надання безоплатної вторинної правової допомоги у кримінальному процесі», яким, зокрема запропоновано скасувати шість форм моніторингу, заповнення і подання яких адвокатами передбачено в додатках 4 – 9 до стандартів якості надання безоплатної вторинної правової допомоги у кримінальному процесі, затверджених наказом Міністерства юстиції України від 25 лютого 2014 року № 386/5. Міністр юстиції України підтримав ініціативу Координаційного центру.

 

 


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook YouTube YouTube Google Google+  тTwitter