назад

Школярі Опішнянської територіальної громади дізналися про те як отримати безоплатну правову допомогу, реалізовувати та захищати свої права

Освічена молодь – запорука процвітання держави. Майбутнє нашої країни, це діти, які виховуються на принципах рівності, прогресивності, свободи, правосвідомості та поваги як до себе, так і до суспільства.

Навіть в умовах війни, інколи попри відсутність електропостачання чи інтернету, наші діти продовжують навчатися та здобувати нові знання і навички, в тому числі і знання про свої права та механізми їх захисту.

Днями  очільник Зіньківського бюро правової допомоги Сергій Корнійко для учнів Опішнянського опорного закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів  провів лекцію на тему «Безоплатна правова допомога в Україні», а для учнів Опішнянського державного художнього ліцею імені Василя Кричевського – лекцію на тему «Права людини».

В ході заходів працівник бюро поінформував дітей, що відповідно до Закону України «Про безоплатну правову допомогу», діти, у тому числі діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти, які перебувають у складних життєвих обставинах, діти, які постраждали внаслідок воєнних дій чи збройного конфлікту мають право на безоплатну вторинну правову допомогу.

«Держава гарантує залучення адвоката за рахунок Державного бюджету України для представництва інтересів дітей, які є потерпілими, свідками кримінального правопорушення, підозрюваними, обвинуваченими у кримінальному провадженні»  – додав Сергій Корнійко.

Учні також мали змогу переглянути відеоролики на тему «Права людини» та «Права дітей». У вищезазначених відео, на життєвих прикладах пояснюються юридичні аспекти реалізації прав людини та способи їх захисту.

Завершилися заходи жвавою дискусією відповідями юриста на запитання, які цікавили дітей.