назад

Школярів на Вижниччині навчали як реагувати на булінг

Чи знають діти куди та до кого звертатися, якщо вони бачать прояви булінгу в шкільному середовищі? Про це, а також про те, які є види булінгу, його форми та ознаки розмовляли під час правопросвітницьких заходів зі школярами працівники Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Фахівці наголосили, що кожному варто знати як реагувати на цькування:

  • ігноруйте кривдника;
  • якщо ситуація не дозволяє вам піти, то намагайтеся перевести все у жарт;
  • стримуйте свій гнів і злість;
  • не вступайте в бійку;
  • не соромтеся обговорювати такі ситуації з людьми, яким ви довіряєте.

Важливо пам’ятати, що діти мають неодмінно звертатися по допомогу до дорослих – учителів, батьків, поліцейських та представників системи БПД.

Допомога дорослих потрібна в будь-якому віці, особливо, якщо дії кривдників можуть завдати серйозної шкоди фізичному та психічному здоров’ю.

Про це на Вижниччині учням розповідали фахівці Вижницького місцевого центру з надання БВПД – Галина Єрема та Путильського бюро правової допомоги – Тетяна Різак.       

Також учасникам заходів розповіли про порядок отримання безоплатної правової допомоги та про те, що вони мають право на безоплатну вторинну правову допомогу.

Безоплатну правову допомогу можна отримати безпосередньо в бюро правової допомоги, які працюють за адресами: м. Вижниця, вул. Українська 100 Б,

смт. Путила, вул. Українська, 180, каб. №1

Телефон контакт-центру системи БПД 0 800 213 103

Дізнатися більше про надання безоплатної правової допомоги можна, перейшовши за посиланням: https://linktr.ee/legalaid.gov.ua