назад

Шосткинський місцевий центр прийняв участь в засіданні круглого столу «Співпраця заради якості безоплатної правової допомоги»

       151118 0118 листопада 2015 року в Шосткинському міськрайонному центрі зайнятості відбувся круглий стіл «Співпраця заради якості безоплатної правової допомоги», ініційований Шосткинським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

         У засіданні круглого столу взяли участь директор Шосткинського місцевого центру Микола Гудіма, головний спеціаліст відділу взаємодії з суб’єктами безоплатної первинної правової допомоги Юлія Зацаринна, головний спеціаліст відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Тетяна Корх, директор Шосткинського міськрайонного центру зайнятості Людмила Кошик, заступника начальника відділу активної підтримки безробітних Людмила Кізтуганова та начальник відділу по взаємодії з роботодавцями центру зайнятості Антоніна Алхімова.

        Мета проведення круглого столу: об’єднання та координація зусиль Шосткинського міськрайонного центру зайнятості та Шосткинського місцевого центру з надання БВПД в наданні якісної, оперативної та актуальної інформації про можливість отримання безоплатної правової допомоги різним верствам населення, в тому числі учасникам АТО, біженцям, малозабезпеченим сім’ям.

Під час проведення заходу Микола Гудіма роз`яснив основні вимоги Закону України «Про безоплатну правову допомогу» в частині надання вторинної правової допомоги, а саме, які види правових послуг входять до безоплатної вторинної правової допомоги, хто є суб’єктом права на надання цієї допомоги та що потрібно для її отримання. Тетяна Корх розповіла про діяльність Центру та його взаємодію з адвокатами під час надання вторинної правової допомоги, про переваги участі адвокатів у вторинній правовій допомозі, порядок призначення адвоката, оплату послуг адвоката. Юлія Зацаринна поінформувала присутніх про загальні засади функціонування системи безоплатної правової допомоги та можливості для громадян щодо отримання правової допомоги не лише у кримінальних, а й у адміністративних справах у зв’язку з відкриттям місцевого центру 01 липня поточного року. В ході проведення круглого столу  учасники круглого столу обговорювали проблемні питання та шляхи їх вирішення.

За результатом проведення круглого        столу сторони домовились об’єднати свої зусилля з метою розроблення та здійснення комплексу заходів, спрямованих на забезпечення доступу до безоплатної вторинної правової допомоги осіб, які мають на неї конституційне право і потребують такої допомоги.