назад

Скористайтеся послугами системи БПД

orel

Працівники Лубенського місцевого центру безоплатної правової допомоги інформують про можливість безкоштовного отримання правових консультацій, та надання послуг адвоката за рахунок держави.

04 січня у районному центрі зайнятості відбувся семінар для тимчасово безробітних осіб за участю працівника бюро правової допомоги  м. Пирятин Володимира Орла спільно зі спеціалістами РЦЗ.

У ході семінару працівники центру зайнятості розповідали присутнім про правильність складання резюме.

Фахівець бюро у своєму виступі розповів про те, що таке трудовий договір та контракт, підстави припинення трудового договору згідно Кодексу законів про працю. Відвідувачі семінару ставили запитання про те, як повинен розраховуватися роботодавець при звільненні, чи повинні компенсуватися дні невідбутої відпустки та про те, чи мають право звільняти жінку, що перебуває у відпустці по догляду за дитиною до 3-х років. Керівник Пирятинського бюро правової допомоги  надав вичерпні відповіді на поставлені запитання та запросив кожного відвідувача отримати фахові консультації представників системи БВПД з будь-яких правових питань: трудових, земельних, цивільних тощо.  Бюро правової допомоги  в м. Пирятин працює  за адресою: м. Пирятин, вул. Соборна, 41, 1 пов., тел. (053-58) 3-22-54, або до Лубенського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги: м. Лубни, вул. Монастирська, 17, тел. (053-61) 77-479.    

У приміщенні відділу «Лохвицьке бюро правової допомоги» проведено зустріч з секретарем Яхниківської сільської ради Тамарою Сердюк. Заступник начальника бюро Марія Туник ознайомила із завданнями, повноваженнями та спектром послуг відділу. У ході зустрічі значна увага акцентувалась на охопленні сільського населення якісним доступом до безоплатної правової допомоги та сторонами  досягнуто домовленостей щодо  співпраці з сільською громадою та головою Яхниківської сільської ради.

В цей день відбулася зустріч заступника начальника Чорнухинського бюро правової допомоги Жанни Шульги  із завідувачем Чорнухинською державною нотаріальною конторою Лідією Карбан та її працівниками.04.01

Під час зустрічі працівник бюро ознайомила з основними завданнями та функціями бюро, поінформувала про зміни в законодавстві щодо надання безоплатної правової допомоги, детально роз’яснивши порядок отримання вторинної правової допомоги, а також наголосила, що правова допомога надається за рахунок держави. За результатом зустрічі досягнуто домовленості про інформаційне сприяння з боку працівників нотаріальної контори. Наприкінці зустрічі було надано інформаційні матеріали з контактами бюро, яке знаходиться за адресою с-ще. Чорнухи, вул. Центральна, 30, тел.: (05356) 3-14-05, ел. адреса:Chornukhynske@legalaid.pl.ua