назад

Соціальна адаптація засуджених

OkM 171103 20Ресоціалізація як соціально-правовий процес складається з двох етапів, (коли засуджений відбуває покарання та після звільнення засудженого від  відбування покарання). Виходячи з цього, 3 листопада заступник начальника Великописарівського бюро правової допомоги Євген Мороз спільно з начальником Великописарівського районного сектору з питань пробації Сергієм Лофицьким та провідним інспектором Валерією Тараненко провели інформаційний семінар.

Мета заходу – повернення засуджених до самостійного загальноприйнятого соціально-нормативного життя в суспільстві. Адже виправлення досягнуте, якщо після відбування покарання правопорушник буде спроможний не тільки достримуватися законів, але й забезпечуватиме своє існування і в подальшому не вчиняти нових злочинів.

OkM 171103 21

Присутніх ознайомили з загальними положеннями Закону України «Про соціальну адаптацію осіб, які відбувають чи відбули покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк», а також із Законом України «Про безоплатну правову допомогу».

Євген Мороз розповів: «Права звільнених осіб, визначені вище згданим Законом, реалізуються в повному обсязі і не можуть бути обмежені, крім випадків, передбачених на законодавчому рівні». Він проінформував про систему безоплатної правової допомоги.

Він роз’яснив, що у їхній територіальній громаді функціонує Великописарівське бюро, що є структурним підрозділом Охтирського місцевого центру з надання БВПД і створено насамперед для виконання функцій правопросвітництва та надання безоплатної правової допомоги (БПД). Фахівці здійснюють представництво інтересів малолітніх чи неповнолітніх осіб, осіб, які визнані судом недієздатними чи дієздатність яких обмежена, а також представляють інтереси суб’єктів права на безоплатну вторинну правову допомогу (БВПД) у трудових спорах та спорах щодо захисту соціальних прав.

 

Місце знаходження Великописарівського бюро правової допомоги:
вул. Я. Мудрого, 1; т. (05457) 5-15-20, моб. тел. (050)066-18-31, (097) 77-99-313.