назад

Спільно працюємо над вирішенням правових проблем

05012017zustduk

05 січня 2017 року начальник відділу «Диканське бюро правової допомоги» Другого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олександр Олійник провів робочу зустріч із представниками громадських організацій Диканського району.

Начальник бюро розповів про роботу відділу та результати діяльності за минулий рік. Також, повідомив про законодавчі новели у сфері безоплатної правової допомоги, зокрема щодо розширення переліку категорій осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу.

Обговорили плани та напрямки можливої співпраці у сфері правопросвітництва та підвищення правової спроможності громад. Представники громадських організацій розповіли про свою діяльність та правові проблеми з якими їм доводиться стикатися,  а також правові проблеми району загалом.

Нагальною проблемою було, зокрема, визначено необхідність приведення статутів неприбуткових організацій до вимог чинного законодавства та проведення державної реєстрації змін. Це зумовлено складністю самостійно, без юридичної допомоги, правильно і в повному обсязі оформити необхідні документи. Представники організацій в яких виникає дана проблема можуть звернутися до юристів Диканського бюро правової допомоги, які в рамках надання безоплатної первинної правової допомоги нададуть відповіді на проблемні питання та проконсультують щодо оформлення пакету документів.

Такі зустрічі є корисними, адже не лише сприяють налагодженню співпраці та партнерства з громадськими організаціями, а й дозволяють виявити актуальні правові проблеми громади.

Нагадуємо, що скористатися нашими послугами можна за адресою: смт. Диканька, вул. Гоголя, 1 (2 поверх), контактний номер телефону (05351) 9-73-53, 0-800-213-103 (гаряча лінія, безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів).