назад

Спільними зусиллями допомогаємо особливим категоріям населення

2017 02 01K 130 січня 2017 року заступник начальника Сокирянського бюро правової допомоги Олександр Хорошенюк взяв участь у тематичному семінарі для безробітних громадян, що проводився на базі Сокирянського районного центру зайнятості.

Під час заходу Олександр Хорошенюк поінформував присутніх про переорієнтацію системи безоплатної правової допомоги, спрямованість діяльності цієї системи на посилення правової спроможності та правових можливостей територіальних громад, розширення доступу громадян до безоплатних правових послуг, що надаються в рамках такої правової допомоги, включення до суб’єктного складу осіб, які згідно законодавства мають право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги, такої категорії як внутрішньо переміщені особи тощо.

2017 02 01K 2Окрім цього, фахівець бюро правової допомоги ознайомив присутніх з функціонуванням системи безоплатної правової допомоги краю, поінформував про підсумки роботи та досягнення системи БПД у минулому році, окреслив плани та перспективи на поточний рік.

Наприкінці семінару Олександр Хорошенюк провів консультування безробітних громадян, надав необхідні роз’яснення щодо законодавчовстановлених способів вирішення проблемних правових питань таких осіб, а також інформаційні матеріали про систему та можливості БПД, контакту та довідкову інформацію про центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги та бюро правової допомоги, що функціонують на території Чернівецької області.

Довідка! Сокирянське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: м. Сокиряни, вул. Центральна, 41/А. Контактний телефон: (0 3739) 2 03 68. E-mail: sokyrianske@legalaid.cv.ua

Єдиний телефонний номер системи БПД 0 800 213 103.

Нагадаємо! 01 листопада 2016 року Координаційний центр з надання правової допомоги та Державна служба зайнятості уклали Меморандум про співпрацю. У рамках такої співпраці передбачено облаштування в усіх без винятку центрах зайнятості України робочих місць для фахівців центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та бюро правової допомоги, які консультуватимуть відвідувачів центрів зайнятості щодо вирішення тих чи інших правових питань.