назад

Співпраця з юридичною клінікою УжНУ

У п’ятницю, 8 листопада, директор Регіонального центру з надання БВПД в Закарпатській області Василь Попадинець та керівник Ужгородського місцевого центру Михайло Давиденко взяли участь у презентації результатів моніторингу діяльності юридичної клініки УжНУ, який здійснювався представниками Асоціації юридичних клінік України спільно з Координатором проектів ОБСЄ в Україні.
Директор Регіонального центру Василь Попадинець розповів про тісну співпрацю з юридичним факультетом УжНУ та надійне партнерство з юридичною клінікою. Коли особа не є суб’єктом вторинної правової допомоги, то центр БВПД перенаправляє її до університетської юрклініки, де студенти, під керівництвом кваліфікованих викладачів, допоможуть їй у вирішенні проблеми будь-якої складності. Таке ж направлення здійснюють студенти юрклініки, коли особа, яка звернулася до них, має право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги.
«Юридична клініка УжНУ вже понад 4 роки є стратегічним партнером Ужгородського місцевого центру з надання БВПД. Звичайно ми сподіваємося на ще тіснішу співпрацю, та готові сприяти у наданні практичних навичок студентам-юристам», наголосив Михайло Давиденко.
«Юрклініка стала вісімнадцятою, яку моніторить Координатор проектів ОБСЄ в Україні, з близько 50, які є майже на кожному юридичному факультеті вищого навчального закладу. Можна з впевненістю сказати, що Юридична клініка УжНУ по якості надання практичних знань студентам, може конкурувати із провідними юрклініками східної Європи», – заявив голова Асоціації юридичних клінік України Андрій Галай. Фахівець дав високу оцінку роботи юридичної клініки Ужгородського національного університету, а також поділився практичними порадами з покращення ро
боти клініки.