назад
11.11.14

Співпраця заради якості безоплатної правової допомоги – обговорення на Вінниччині

01 0911 листопада 2014 року у Вінниці відбулося засідання круглого столу «Співпраця заради якості безоплатної правової допомоги».

Участь у заході взяли представники Головного управління юстиції та Управління державної пенітенціарної служби у Вінницькій області, суддівського корпусу, органів прокуратури, внутрішніх справ, адвокатського самоврядування, адвокати, представники ЗМІ. Загалом – 19 учасників.

Зі вступним словом засідання відкрили директор Вінницького обласного центру БВПД Світлана Маліновська, яка поінформувала учасників про основні напрямки діяльності Вінницького центру БВПД. У своїй подальшій доповіді директор висвітлила проблемні питання взаємодії центру із правоохоронними органами. Із доповідями виступили також представники Вінницького центру БВПД, представники суддівського корпусу та прокуратури, ГУЮ у Вінницькій області, Державної пенітенціарної служби у Вінницькій області та інші.

Порядок денний круглого столу включав обговорення наступного кола питань:

  • практика забезпечення якості надання БПД;
  • конкурсний відбір адвокатів, які залучаються до надання БВПД – як запорука якості надання правової допомоги;
  • надання доступу обвинуваченим до безоплатної вторинної правової допомоги;
  • роль БВПД у контексті забезпечення доступу громадян (підсудних) до правосуддя;
  • прокурорський нагляд під час кримінального провадження з метою забезпечення доступу до безоплатної вторинної правової допомоги;
  • дотримання вимог Закону України «Про безоплатну правову допомогу» та КПК України правоохоронними органами Вінницької області;
  • надання безоплатної вторинної правової допомоги засудженим, що перебувають місцях відбування покарання. Доступ засуджених до БПД;
  • взаємодія та співпраця, як шляхи до досягнення надання якісної безоплатної правової допомоги.

Круглий стіл організовано Координаційним центром у співпраці з Вінницьким обласним центром БВПД, Міжнародним фондом «Відродження», Американською асоціацією юристів Ініціатива з верховенства права та Українською фундацією правової допомоги.

Мета проведення круглих столів за визначеною тематикою у всіх регіонах – обговорення актуальних питань, які стосуються реалізації права громадян на безоплатну правову допомогу; загальнонаціональної практики забезпечення якості надання БВПД та результатів відповідної роботи регіональних центрів БВПД, що тривала впродовж червня – жовтня нинішнього року; а відтак, у перспективі – забезпечення якості та доступності такої допомоги усім, хто її потребує, зокрема, через співпрацю з органами адвокатського самоврядування, правоохоронними органами, суддівським корпусом.

Переглянути програму та список учасників заходу.

01 03
 
01 04
 
01 05
 
01 06
 
01 07
 
01 10
 
01 01
 
01 02
 

Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

 Facebook Facebook  YouTube YouTube  Google Google+